Copilot hand in hand met Microsoft Teams

Dat AI stilaan is ingeburgerd op de werkvloer is niet nieuw. Ondertussen zijn er tal van AI-assistants op de markt om jou te assisteren tijdens je werk. Denk aan ChatGTP, Searchbot, PCC Ads GTP, Otter, Murf (AI voice over),.. en niet te vergeten Microsoft Copilot. Al deze Al-technologieën zijn in het leven geroepen om spraak- en tekstopdrachten te begrijpen en verwerken, met als doel om een antwoord te bieden op jouw vraag. Bij Microsoft 365 gebruikers spant Microsoft Copilot de kroon omdat het volledig geïntegreerd is in de meest courante Microsoft 365 apps zoals Microsoft Teams, Outlook, Word én ondertussen ook in Excel.

Superhandig toch? Dankzij MS Copilot heb je in mum van tijd:

  • Een samenvatting van een mailchain of verschillende e-mails;
  • Een overzicht van alle informatie omtrent een bepaalde topic, want Copilot zoekt over alle Microsoft 365 apps heen naar de gevraagde info;
  • Alle informatie met bijhorende mails en documenten samengebundeld;
  • De gewenste Excel berekening of grafiek gemaakt. Copilot is jouw persoonlijke Excel-goeroe die kennis heeft van alle mogelijke formules;
  • Een e-mail of eerste voorstel in Word uitgewerkt én dat volledig in de gewenste schrijfstijl;

Met Copilot als jouw rechterhand kan je jouw productiviteit een enorme boost geven. Reden te meer om in te zoomen op de mogelijkheden die deze AI-tool jou te bieden heeft in combinatie met Microsoft Teams!

Logo Microsoft Copilot | Hello.be

Copilot & Teams: eindeloos veel mogelijkheden

Doordat Microsoft Copilot helemaal verweven zit in de Microsoft 365 suite, kan het ook je productiviteit binnen Microsoft Teams een enorme boost geven. Zo kan je de belangrijkste (actie)punten opvragen op basis van je chats én staat deze AI-assistent voor je paraat als je meer wilt weten over je Teams-meetings en Teams-oproepen. Zo kan je:

  • Een beroep doen op Copilot tijdens & na je Teams-vergaderingen. Copilot kan je de notulen van één of meerdere Teams-vergaderingen bezorgen, ook als niet actief hebt deelgenomen. Dit kan zowel tijdens als na de vergadering. Zo heb je direct alle info en actiepunten bij de hand.
    Tip: Microsoft Copilot heeft enkel toegang tot deze informatie als de Teams-vergaderingen zijn opgenomen of als er een transcriptie van is. Zonder opname of transcriptie kan Copilot geen samenvatting of actiepunten voor je oplijsten. Behalve als je in de vergaderinstellingen van de Teams-meeting aangeeft dat je Microsoft Copilot “alleen tijdens de vergadering” toestaat, dan kun je tijdens de vergadering toch alle gewenste informatie opvragen, ook zonder opname of transcriptie.
 
  • Een beroep doen op Copilot tijdens & na je telefoongesprekken (Teams-gesprekken). Superhandig als je heel veel telefoongesprekken voert elke dag! Zo kan je tijdens, of op het einde van je gesprek een samenvatting opvragen. Je kan zelfs op het einde van de dag een samenvatting opvragen van één oproep of alle gevoerde Teams-oproepen. Het is ook perfect mogelijk om een opsomming op te vragen van alle 2 do’s die voortvloeien uit de gevoerde gesprekken. Zo vergeet je nooit meer nog een vervolgvergadering in te plannen, iemand terug te bellen/mailen en kan je zelfs actiepunten achterna mailen.
    Tip: ook voor Teams-oproepen moeten opname of transcriptie geactiveerd zijn. Bellers krijgen dan de melding te zien/horen dat het gesprek wordt opgenomen of getranscribeerd.

 

Superhandig voor HR richting rekrutering of evaluaties, je sales team, customer care medewerkers, call centra,… MS Copilot is een goudmijn aan informatie die alles voor jou ontrafelt en samenbundelt, zeker in combinatie met bellen met Teams. Een meerwaarde als je het ons vraagt!

New kid on the block: Team Copilot

Dit najaar mag je je ook nog verwachten aan een nieuw AI-teamlid 😉 Je leest het goed, Microsoft lanceert dit najaar Team Copilot. Zo evolueert Copilot van individuele AI-assistent naar team-assistent om zo de samenwerkingsflow en het beheren van projecten binnen jouw team te boosten. Met Team Copilot kan Copilot optreden als volwaardig teamlid waaraan taken toegewezen kunnen worden, maar jij en jouw team blijven de touwtjes in handen houden. Als team kan je dan ook rekenen op Copilot om:

  • Vergaderingen (lees agenda’s) te beheren;
  • Notities te maken;
  • Belangrijke actiepunten bij te houden vanuit chatgesprekken;
  • Taken te creëren en deadlines op te volgen. Teamleden krijgen automatisch reminders als er input van hen verwacht wordt 😏

 

Zo loopt alles op rolletjes en heeft gans het team meer tijd voor andere zaken!

Wil je ook meer halen uit Microsoft 365?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen organisatie om het meeste uit Microsoft 365 te halen. Denk hierbij aan werken en bellen met Teams, SharePoint,…

Dit alomvattende power platform van Microsoft is continu in ontwikkeling, niet onlogisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Onze experts bij Hello staan je bij met raad & daad. Dit van integratie tot de volledige adoptie bij jou op de werkvloer.

Vragen? Just shoot & laat je volledig ontzorgen.