Waarom overstappen van Skype for Business naar bellen met Teams?

In de zomer van 2021 moesten gebruikers van Skype for Business Online al een keuze maken tussen Skype for Business on-premises of overstappen naar Microsoft Teams. Reden: Skype for Business Online ging 31 juli 2021 met pensioen. Zij die toen gekozen hebben voor Skype for Business on-premises staan opnieuw voor een keuze aangezien de support van Skype for Business Server 2015 en Skype for Business Server 2019 beëindigt op 14 oktober 2025 (roadmap). Hoog tijd om opnieuw alternatieven zoals Microsoft Teams onder de loep te nemen. Kiezen voor de standaardisatie van je IT, met oog op de toekomst, is de boodschap 💪🏻 Laten we daarom alles op een rijtje zetten: Teams vs Skype, het nieuwe manier van werken en de voordelen als je overstapt naar Teams.

Microsoft Teams versus Skype for Business

Bij beide platformen staan communicatie en samenwerken centraal, maar Teams schakelt een niveau hoger wat betreft communicatie én samenwerken. Dit modern platform biedt je op lange termijn continuïteit en het stroomlijnt je communicatie binnen de organisatie. Het zorgt ervoor dat je collega’s op een heel ander niveau met elkaar kunnen samenwerken en communiceren, net doordat het volledig geïntegreerd is binnen het alomvattende Microsoft 365 platform met al haar productiviteitsapps.

M365 Teams

Teams is het nieuwe manier van werken

Met Skype for Business kan je chatten, online vergaderingen inplannen via Outlook, vergaderen met beeld & audio en tijdens je online meeting kan je je bureaublad delen, maar is het niet mogelijk om terwijl met elkaar te chatten of bestanden te delen. Daarnaast kan je net zoals via Microsoft Teams, ook via Skype bellen naar vaste lijnen via het internet. Het is geweten dat Microsoft niet langer investeert in vernieuwende features binnen Skype en haar focus volledig heeft verschoven naar Teams.

Deze Microsoft 365 parel is niet voor niks de crème de la crème van alle communicatie- en samenwerkingsplatformen. Het is een top notch product dat alle communicatie en de manieren van samenwerken doet bruisen. Doordat het verweven zit in gans het Microsoft 365 platform kan je in real-time met je samenwerken in Word, Excel en PowerPoint, zelfs vanuit Teams. Ook kan je snel en eenvoudig documenten delen met je collega’s of externen, dit 100% secured doordat alle files achterliggend in SharePoint worden opgeslagen. Ook investeert Microsoft continu in de mogelijkheden die Teams te bieden heeft als vergadertool. Zo kan je in een hand omdraai bellen met beeld & audio, stelt het je in staat om elk type content te delen (niet enkel je bureaublad zoals bij Skype), kan je voor, tijdens en na je online meeting chatten met de deelnemers, files delen in de chat, de vergadering opnemen, je achtergrond vervagen, een poll starten, de opname van je vergadering herbekijken, op het einde van de meeting kan je zelfs aan Microsoft Copilot een samenvatting van de vergadering opvragen met de bijhorende actiepunten,… Giet er nog een Teams Phone sausje over, dan kan je naast online vergaderen ook perfect bellen naar vaste lijnen via Microsoft Teams. Zo is iedereen altijd en overal bereikbaar, zelfs on the go via de Teams app op je smartphone.

Kiezen voor Microsoft Teams biedt tal van voordelen

Als je al werkt met Microsoft 365 binnen je organisatie, zoals de meeste bedrijven, dan is het geen onlogische keuze om van Skype for Business naar Teams over te stappen. MS Teams is schaalbaar, flexibel en gebruiksvriendelijk. Dit zorgt ervoor dat je collega’s supersnel weg zijn met de werking (zo niet dan kan je ze een opleidingstraject aanbieden 😉 ) én dat je IT-afdeling minder kopzorgen heeft aangezien nu alles gecentraliseerd wordt binnen één platform.

De voordelen van samenwerken, vergaderen & bellen met Microsoft Teams:

  • Het beheer wordt sterk vereenvoudigd voor de IT-afdeling;
  • Het is de ideale samenwerkingstool doordat het volledige geïntegreerd is in Microsoft 365;
  • De productiviteit op de werkvloer krijgt een enorme boost dankzij de vele mogelijkheden;
  • Kiezen voor Teams is kiezen standaardisatie, een win-win situatie voor alle partijen qua governance & structuur;
  • Alles is gebundeld in één platform: communicatie, content én telefonie;
  • Het kan perfect doorgetrokken worden naar je hypermoderne vergaderruimtes met Teams Rooms;
  • Teams telefonie bevat tal van handige features (call queues, auto attendant, outlook integratie,..) en kan uitgebreid worden met bijkomende call center features én tal van andere nuttige add-ons;
  • Jij hebt altijd de touwtjes in handen qua beheer via het Teams Admin Center;
  • Iedereen is altijd & overal bereikbaar (dekstop, laptop, mobiel);
  • En het bespaart je enorm veel tijd & reduceert de kosten;

Overstappen van Skype for Business naar Microsoft Teams inclusief bellen met Teams? 🚀

Weet je niet goed hoe je de overstap moet aanpakken? Zit je nog vragen rond bellen met Teams? Laat je begeleiden van A tot Z: van migratie, tot het porteren van je nummers, tot de volledige opzet van jouw Teams telefonie omgeving met de nodige call queues en dergelijke.

Reken net zoals CT Paramedics, HD Hyundai, Smet Group, Studio 100, Tec7, Gemeente Erpe-Mere, GeoDynamics en andere organisaties op onze Microsoft 365 & telecom expertise!

Hello: 1 aanspreekpunt, 1 partner voor al jouw zakelijke communicatie!


Vragen? Just shoot & laat je volledig ontzorgen.